Wednesday 26th September 2018,
Buis & Stengs

Veiligheid op het moment dat dit het hardst nodig is

Karel Buis 11 september 2017 BHV Reacties uitgeschakeld voor Veiligheid op het moment dat dit het hardst nodig is
Veiligheid op het moment dat dit het hardst nodig is

Acute stress maken we tegenwoordig bijna nooit meer mee. We maken ons zorgen over geld, gezondheid of relaties, maar levensbedreigende situaties zijn gelukkig uiterst zeldzaam. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ongelukken nooit kunnen gebeuren. Juist op momenten waar we het minst op zijn voorbereid is het zaak om iemand in huis te hebben die weet hoe te handelen.

Stel je voor:

Het is een normale dag bij jou op kantoor. Plotseling hoor je een klap. Je kijkt achter je en ziet dat er door kortsluiting een klein brandje is ontstaan in de pantry. Wat doe je? Gooi je een emmer water over een brandend stopcontact? Wat heeft prioriteit, mensen evacueren of de brand blussen? En wie belt de brandweer? Wat moet je doen tot de brandweer is gearriveerd? En hoe beantwoord je al deze vragen als je letterlijk maar enkele secondes hebt om te beslissen?

Bedrijfshulpverlening: Hulp als het echt nodig is

Met een cursus bedrijfshulpverlening krijg je antwoord op al deze vragen en meer. Een bedrijfshulpverlener is iemand die de juiste training heeft gehad om op te komen voor de veiligheid van zichzelf en diens collega’s wanneer zich een noodsituatie voordoet. Zo weet een BHV’er wat ervoor nodig is om een kleine brand te blussen en hoe je een gebouw met mensen veilig evacueert. Tevens is deze persoon het aanspreekpunt van professionele dienstverleners wanneer deze arriveren.

Als elke seconde telt

Professionele hulpverlening zal in bijna alle gevallen niet direct op de plek des onheils zijn, terwijl juist die eerste paar minuten van levensbelang kunnen zijn. Een bedrijfshulpverlener is dus essentieel voor de veiligheid op de werkvloer. Je zal bijna nooit merken dat er een bedrijfshulpverlener is, maar als je er eentje nodig hebt, zul je merken dat deze persoon het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.