Tuesday 23rd April 2019,
Buis & Stengs

Strafrechtadvocaat nodig?

Karel Buis 4 maart 2017 Recht Reacties uitgeschakeld voor Strafrechtadvocaat nodig?
Strafrechtadvocaat nodig?

Als je bent opgeroepen om voor de rechter te komen, en je hebt een strafrecht advocaat nodig, dan ben je ergens schuldig van bevonden. Deze advocaten worden ook wel raadsvrouw, strafpleiter of raadsman genoemd. Deze persoon behartigt jouw belangen en zal je begeleiden tijdens de weg naar de rechtszaak en ook op de dag zelf. Ook nazorg kan hier deel van uitmaken. Wat doet een strafrechtadvocaat precies voor jou?

Waarom een advocaat?

Je kunt een advocaat gebruiken in verschillende situaties. Als je een dagvaarding hebt ontvangen om voor de rechter te komen of een Tomzitting bij de Officier van Justitie. Het is essentieel dat je de juiste juridische hulp krijgt, omdat de meeste mensen hier zelf niet genoeg kennis van hebben en de ervaring missen om dit zelf te doen. Een strafrechtadvocaat kan je helpen met het ontvangen van een eerlijke rechtszaak, ook al ben je zelf de verdachte ergens van.

Voor de rechtszaak aan

Als je ergens van beschuldigd bent, kun je gebruik maken van je zwijgrecht totdat je een advocaat hebt aangenomen om je bij te staan. Een advocaat zal eerst een intakegesprek met je doen. Dit is routine en hier bepaalt de advocaat of hij jouw zaak wil verdedigen. Is dit het geval, dan zal deze zich volledig inlezen in je zaak, zal hij politie interviews bijwonen en je voorbereiden op de rechtszaak zelf.

Tijdens en na de rechtszaak

Tijdens de rechtszaak word je ondersteund door de advocaat en zal hij of zij er zorg voor dragen dat je de juiste regels volgt en dat alles eerlijk verloopt. Ook zal je zaak in detail worden voorgelegd zodat je zeker weet dat alle gebeurtenissen zijn behandeld. Ook na de rechtszaak kan de advocaat je adviseren of in beroep gaan nut heeft of kan hij eventuele onderhandelingen naderhand leiden.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.