Wednesday 08th July 2020,
Buis & Stengs

Professionele steun tijdens een politieverhoor

Karel Buis 3 september 2017 Recht Reacties uitgeschakeld voor Professionele steun tijdens een politieverhoor
Professionele steun tijdens een politieverhoor

Als je verdachte bent in een strafzaak dan zal je een uitnodiging tot een politieverhoor ontvangen. Dit politieverhoor is er om van jou een verklaring te krijgen en een proces-verbaal op te maken. Wat in dit proces-verbaal komt te staan is van groot belang voor de rest van jouw rechtszaak en is niet makkelijk te veranderen. Het is dus essentieel dat je tijdens het politieverhoor kalm blijft en de juiste dingen zegt, anders kan de informatie die je gegeven hebt later tegen je worden gebruikt. In dit geval heb je de hulp nodig van een professionele politieverhoor advocaat.

Wat zijn je rechten?

Als verdachte heb je in eerste instantie twee rechten. Je zwijgrecht en het recht op een advocaat. Dit zijn rechten en dus geen plichten, maar je kunt hier het beste maar wel gebruik van maken. Je zwijgrecht vervalt vanaf het moment dat je met een advocaat in gesprek bent geweest. Je hebt recht op een gesprek met een advocaat voor je politieverhoor en deze mag tijdens het politieverhoor ook aanwezig zijn. Zeg dus niets tegen de politie voordat je met een advocaat hebt gesproken en gebruik je recht op een advocaat zodat je niet alleen tegenover de politie staat.

Wat kan een politieverhoor advocaat voor je doen?

Een politieverhoor advocaat zal meer voor je kunnen doen dan alleen aanwezig zijn. Hij kan je namelijk vertellen wat te doen bij een politieverhoor, wat wel en niet te zeggen, wat je kunt verwachten van de politie en waar je wel en geen antwoord op hoeft te geven. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in. Tijdens het verhoor mag de advocaat niet inspringen, tenzij de politie onterecht is of opdringerig. Met een advocaat kun je dus de juiste antwoorden geven, ben je beter voorbereid op het verhoor en zorg je ervoor dat je proces-verbaal goed is.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.