Wednesday 08th July 2020,
Buis & Stengs

Leren wat boekhouden inhoudt

Karel Buis 26 november 2017 Boekhouden Reacties uitgeschakeld voor Leren wat boekhouden inhoudt
Leren wat boekhouden inhoudt

Als je graag wat meer wilt weten van boekhouden is het zeker verstandig daar een opleiding voor te volgen. Als eerste kies je dan veelal voor de Basiskennis Boekhouden (BKB). In deze opleiding maak je kennis met alles wat met boekhouden te maken heeft en leer je alle basisbeginselen toepassen. Een opleiding BKB is niet alleen handig voor mensen die zelf de boekhouding van een bedrijf willen doen maar ook voor mensen die er in een andere functie regelmatig mee te maken krijgen. Dan weten zij namelijk ook waar het over gaat als het de boekhouding betreft en werkt dat stukken eenvoudiger.

Klassikaal en thuis leren

Bij Fabius opleidingen kun je op veel verschillende locaties deze opleiding volgen dus je hoeft er nooit ver voor van huis. Je zit samen met de medecursisten in een klas tijdens de 10 lessen die ieder 3 uur duren. Daarnaast maak je thuis je huiswerk en kun je ook oefenen zodat je goed voorbereid bent op het examen.

Vooropleiding en vervolg

Voor deelname aan deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist. Hoe lang je ervoor nodig hebt om de stof goed onder de knie te krijgen is voor iedereen verschillend. Dit ligt aan de persoon zelf en wat je er al vanaf weet. Niet iedereen werkt immers even snel en niet iedereen heeft dezelfde voorkennis. Veel mensen volgen na het behalen van het diploma voor BKB wel de vervolgopleiding Basiskennis Calculatie of het Praktijkdiploma Boekhouden.

Wat leer je over boekhouden?

De opleiding Basiskennis Boekhouden behandelt uiteenlopende onderwerpen waarbij je kunt denken aan het maken van balansen en grootboekrekeningen, inkopen en verkopen maar je leert ook over belastingen en het bijhouden van de boekhouding. Na het volgen van de opleiding kun jij ook meepraten als het over de boekhouding van een bedrijf gaat.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.