Tuesday 23rd April 2019,
Buis & Stengs

Klanten die niet betalen, wat doen we er aan?

Karel Buis 14 maart 2016 Incasso en debiteuren Reacties uitgeschakeld voor Klanten die niet betalen, wat doen we er aan?
Klanten die niet betalen, wat doen we er aan?

Je hebt een eigen bedrijf, het draait allemaal goed, maar ineens heb je een paar grote klanten een factuur gestuurd en zij betalen niet. Het werk is verricht, de factuur is verzonden en na twee weken kom je er achter dat de factuur niet is betaald. Het wordt tijd om te bekijken wat je daar nu aan kunt doen. Sommige bedrijven bellen de klanten op, stuur een herinneringsmail of sturen een aangetekende brief, met daarbij het verzoek de factuur binnen bijvoorbeeld zeven dagen te voldoen. Als er op wordt gereageerd, wordt vaak de factuur snel voldaan. Maar het kan zijn dat ze niet reageren, dan wordt het tijd voor meer over incassozaken. Je hebt namelijk je werk verricht en zij dienen je te betalen voor het uitgevoerde werk. Ga daarom nu een keuze maken in wat je gaat doen als je klanten niet betalen.

 

Keuzes maken

Je klanten betalen niet, je moet er steeds achteraan bellen of e-mailen. Het kost je veel tijd en energie en het kan zijn dat je niet eens een stap verder komt. Dan wordt het tijd voor grotere maatregelen en dan kun je meer over incassozaken opvragen. Er kan dan geholpen worden bij het innen van het bedrag en daar hoef je dan zelf niets voor te doen. Het wordt allemaal voor jou geregeld en dat is alleen maar goed om te weten. Je zal hierdoor namelijk de tijd weer kunnen investeren in andere zaken in het bedrijf. Vanaf nu kun je alle klanten die niet betalen af laten handelen door incassozaken. Reken er maar op dat ondernemen hierdoor een stuk beter gaat worden voor je. Durf zaken uit handen te geven!

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.