Wednesday 08th July 2020,
Buis & Stengs

Cursus brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Karel Buis 21 maart 2018 Veiligheid Reacties uitgeschakeld voor Cursus brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties
Cursus brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

NEN2654 is een cursus voor beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Als je deze cursus succesvol afrondt dan ben je officieel in staat het beheer te voeren over de brandveiligheidsinstallaties en voldoe je aan de gestelde voorschriften. NEN2654 geeft eisen over het beheer, de controle én het onderhoud van autonome brandmeldingsinstallaties in een gebouw. Deze norm is door de loop van de tijd enigszins aangepast tot de huidige NEN2654-1 en NEN2654-2. Als beheerder van brandmeldingsapparatuur in een gebouw is het je taak om de installaties op de juiste manier te onderhouden en eventueel installeren, zodat de veiligheid van iedereen in dit gebouw niet in het geding komt. Een verantwoordelijke, maar mooie taak waar je jezelf voor kunt kwalificeren middels de cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties; NEN2654.

Norm voor brandveiligheid
Vrijwel ieder groot gebouw of pand is tegenwoordig voorzien van een brandalarminstallatie (BMI) en/of ontruimingsinstallatie (OAI). Omwille van de veiligheid van betreders van het pand is het belangrijk om tenminste één persoon te hebben die voldoet aan de norm omtrent beheer, onderhoud en installatie van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Deze noodzakelijke en verantwoordelijke vakbekwaamheid wordt kort samengevat samengevoegd binnen de opleiding Beheerder BMI & OAI. De cursus wordt in samenwerking met het BVO ((Brand)Veiligheid & Opleidingen) aangeboden.

Na de cursus
De cursus NEN2654 levert je een officieel diploma op wanneer je hiervoor slaagt. Je bent dan officieel beheerder van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en bent in staat om deze zelfstandig te onderhouden en noteren in een logboek. De cursus is in het speciaal voor mensen die al verantwoordelijk waren voor het onderhoud van bedrijven en instellingen die belast zijn met brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan deze belangrijke cursus. Ben jij iemand die zijn of haar verantwoordelijkheid neemt over de brandveiligheid van een gebouw? Laat je dan verder informeren over de inhoud van NEN2654 cursus.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.