Friday 05th June 2020,
Buis & Stengs

Advocaat nodig? Hier moet je op letten

Karel Buis 5 maart 2017 Recht Reacties uitgeschakeld voor Advocaat nodig? Hier moet je op letten
Advocaat nodig? Hier moet je op letten

Als je om wat voor reden dan ook een advocaat nodig hebt, dan bevind je je vaak in een stressvolle situatie. Het zoeken van een goede advocaat kan hier alleen maar aan bijdragen, omdat je de keuze hebt uit vele opties. Hier vind je enkele tips waarmee je dit proces makkelijker kunt maken.

Gratis rechtshulp

Voordat je met iemand in zee gaat, is het geen slecht idee je probleem voor te leggen bij het juridisch loket, een vakbond of een andere organisatie die gratis rechtshulp kan geven. Deze kunnen je adviseren bij het kiezen van de juiste advocaat en doen dit gebaseerd op jouw zaak. Deze mensen kunnen je ook vertellen of je een specialist nodig hebt of niet, waardoor je de opties die je hebt al kleiner maakt.

Een bureau of een advocaat?

Daarnaast heb je de keuze om voor een bureau te kiezen of om een advocaat alleen aan te nemen. Bureaus hebben meerdere advocaten met verschillende specialiteiten, dus dit kan handig zijn als je vanuit een bedrijf handelt. Ben je echter particulier, dan kun je het beste een deskundig advocaat Breda inschakelen die voor zichzelf werkt.

Kwaliteitscontroles

Nu je het specialisme weet en je weet of je met een bureau of een advocaat alleen in zee wilt gaan, is het tijd om te controleren of ze ook zijn wie ze zijn en kunnen wat ze kunnen. Alle advocaten in Nederland moeten zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten. Zijn ze dit niet, dan mogen ze zichzelf geen advocaat noemen en moet je er ook zeker niet mee in zee gaan. Een manier om te kijken of een advocaat ook echt een specialisme heeft is door te vragen of ze zijn aangesloten bij een Vereniging van Specialisten. Heb je een advocaat gevonden, dan kun je alleen nog tijdens het intakegesprek kijken of het klikt. Is dat het geval, dan is de zoektocht afgelopen.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.